Valitse sivu

Kuka Sakari?

Olen Sakari Rokkanen, 27-vuotias sinivihreä liberaali, jolle sivistys, mahdollisuuksien tasa-arvo ja välittäminen ovat tärkeitä arvoja. Politiikassa olen mukana turvatakseni näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä. Leikkisästi voisin kuvata itseäni pehmoporvariksi. Kannatan rohkeita talousuudistuksia, joilla on pehmeä päämäärä – suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan turvaaminen.  Oli sitten kyse talous- tai ilmastopolitiikasta, haluan päätöksenteon olevan vastuullista. Hyvinvoiva Suomi ja elinkelpoinen maapallo pitää turvata myös tuleville sukupolville. Päätöksiä tulee tehdä faktapohjalta ja tosiasiat tunnustaen. Talouden asettamat realiteetit eivät ole mielipidekysymys. Politiikassa pää on pidettävä kylmänä, sydän lämpimänä ja katse pitkällä tulevaisuudessa. 

Työskentelen eduskunnassa Kokoomuksen eduskuntaryhmän
talouspoliittisena asiantuntijana
avustaen kansanedustajia talouspolitiikan,
yrittäjyyden, verotuksen ja työmarkkinoiden kysymyksissä. Ennen nykyistä työtäni olen työskennellyt muun muassa kansanedustaja Sari Multalan eduskunta-avustajana, ekonomistiharjoittelijana sekä vanginvartijana.

Olen valtiotieteiden kandidaatti Helsingin yliopistosta ja gradua työn ohessa työstävä
tuleva ekonomisti.
Opinnäytetyössä tutkimuskohteena on työperäisen maahanmuuton
vaikutukset Suomen työmarkkinoihin. Lähellä sydäntä ovat myös kaupunkitaloustiede sekä julkistalous.

Taloustieteilijän linssien läpi katsottuna rahaa on aina vähemmän kuin hyviä ideoita. Siksi yhteisten varojen käytössä pitää kiinnittää erityistä huomiota toimenpiteiden vaikuttavuuteen. Hyvä tahto ei pyhitä epätarkoituksenmukaisia keinoja. Panokset eivät ratkaise, vaan tulokset! Nämä periaatteet pätevät keskeisesti sekä talous- että ilmastopolitiikassa.

Politiikka on yhteispeliä, ja kuntapolitiikka on ollut hyvä oppikoulu. Olen toisen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalta ja valtuustoryhmän puheenjohtaja. Iltaisin katson Vantaan kaupungin talouden perään kaupunginhallituksessa ja rakennan parempaa joukkoliikennettä koko seudulle HSL:n hallituksessa. Joukkoliikenteen ja
asuntopolitiikan tuntijana haluan pitää tiukasti kaupunkilaisten puolta.

Vapaa-ajalla harrastan kuntoliikuntaa, pesäpalloa ja firmasählyä. Perheeseen kuuluvat avovaimo ja italianvinttikoira Alfonso.

Ole rohkeasti yhteydessä 😉

Sakari Rokkanen

Sakari Rokkanen

Sakari Rokkanen

Eduskuntavaaliehdokas Vantaalta

  • Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen asiantuntija
  • VTK (taloustiede), gradua työstävä tuleva ekonomisti
  • Koti Vantaan Tikkurilassa, juuret Päiväkummussa

Luottamustoimet:

  • Toisen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalta, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
  • Kaupunginhallitusen jäsen
  • HSL:n hallitusen jäsen
  • HUS:n hallituksen varajäsen

Muuta:

  • Harrastuksina pesäpallo ja muu kuntoliikunta
  • Reservin vänrikki (RUK- kurssi 239 Viima)
  • Tikkurilan lukion alumni sekä entinen nuvan pj. ja kirkkovaltuutettu

Sakarista sanottua

Sari Multala

Sari Multala

Kansanedustaja, Kaupunginhallitusen pj. Vantaalla

“Sakari on älykäs, ja päättäjänä hän perehtyy asioihin hyvin ennen mielipiteensä muodostamista. Sakarilla on vahvat perustellut mielipiteet, joita hän on kuitenkin valmis uuden tiedon valossa muuttamaan. Sakarilla on arvot kohdallaan ja hänellä on politiikassa tarvittavaa sosiaalista pelisilmää.”

Petri Pitkäranta

Petri Pitkäranta

Toimitusjohtaja

“Sakari on talouden ja politiikan asiantuntija, joka ymmärtää kannustavan verotuksen ja sujuvan sääntelyn merkityksen yritysten kilpailukyvylle. Arvostan Sakarin vastuullista ja johdonmukaista tapaa tehdä politiikkaa tiukasti asiapohjalta ja faktoihin nojaten.”

Juhana Vartiainen

Juhana Vartiainen

Kansanedustaja, Taloustietelijä

Sakari on kotiläksynsä
tekevä huolellinen maailmanparantaja, jolla on mukana sekä lämmin sydän että
viileänpätevä talousjärki.

Jaakko Linnakangas

Jaakko Linnakangas

Vantaan nuorisovaltuuston puheenjohtaja, opiskelija

“Sakari on pätevä, nuori ehdokas, joka puolustaa nuorille tärkeitä asioita, kuten sujuvaa joukkoliikennettä ja pitää myös pienten asuntojen puolta. Tarvitsemme eduskuntaan enemmän tervettä kaupunkilaisjärkeä ja freesejä ajatuksia. Sakarilta löytyy molempia!”

Maria Erkheikki-Kurtti

Maria Erkheikki-Kurtti

Asiakkuusjohtaja

“Sakari on lämminhenkinen poliitikko, jota on helppo lähestyä. Hänellä on tietoa ja taitoa uudistaa yhteiskuntaamme. Sakari on asioihin perehtynyt vastuunkantaja. Tarvitsemme eduskuntaan nuorta innokkuutta ja innovatiivisuutta. Perheenäitinä äänestän Sakaria, jotta lapseni voisi myös tulevaisuudessa elää hyvinvoivassa ja turvallisessa Suomessa.”

Kalle Jokinen

Kalle Jokinen

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Kansanedustaja

”Sakari vastaa kokoomuksen eduskuntaryhmän kansliassa talous- ja työllisyyspolitiikan valmistelusta sekä toimii pääsihteerin sijaisena. Sakke on työssään erittäin luotettava, ahkera ja nopea. Lisäksi hän on sosiaalinen ja omaa hyvän tilannetajun. Nämä ovat kaikki hyvän kansanedustajan ominaisuuksia. Sakari Rokkanen on valmis kansanedustajaksi. Minä luotan häneen,  luota sinäkin ja äänestä Sakke eduskuntaan”.

Sonia Singh

Sonia Singh

Itä-Vantaan Kokoomusnuorten pj, abiturientti

“Sakari on toiminut esikuvana meille vantaalaisille nuorille. Hän on aktiivisella vaikuttamisellaan sekä asiantuntevalla tietämyksellään jo nuorelta iältä asti motivoinut paikallisia nuoria politiikan ja vaikuttamisen pariin. Itse ihailen Sakarissa myös sitä, että hänellä on varsin konkreettisia kehitysideoita ongelmiin, ja että hän todella ymmärtää vastuullisen politiikan tärkeyden. Se on politiikassa erittäin tervetullutta.”