Kuka Sakari

Olen Sakari Rokkanen, 27-vuotias kokoomuslainen kaupunginvaltuutettu ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Vantaalta. Olen syntynyt Koivukylässä, kasvanut Päiväkummussa ja nykyisin asun Tikkurilassa. Päivisin työskentelen eduskunnassa Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittisena sihteerinä. Iltaisin huolehdin valtuuston ja kaupunginhallituksen kokouksissa, että Vantaa on kehittymässä oikeaan suuntaan. Viimeistelen parhaillaan ekonomistin opintoja Helsingin yliopistossa, ja työn alla on gradu maahanmuuton vaikutuksista Suomen työmarkkinoihin.

Olen syntyperäinen vantaalainen, joka on kasvanut kotikaupunkinsa mukana. Vantaalaisuus merkitsee minulle vahvaa uudistamisen asennetta, erilaisuuden hyväksymistä, toisistamme huolehtimista ja kykyä nauraa myös itselleen. Asioihin on suhtauduttava tosissaan muttei totisesti.

Olen kokoomuslainen, jolle sivistys, mahdollisuuksien tasa-arvo ja välittäminen ovat tärkeitä arvoja. Valtuutettuna haluan turvata näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä. Haastan itseäni miettimään jatkuvasti uusia tapoja, joilla voimme turvata palvelut kestävästi myös tulevaisuudessa. Kakun jakajia ja vanhaan takertujia riittää – minä haluan olla kokeilemassa rohkeasti uusia reseptejä.

Ajattelen, että laadukas koulutus on parasta syrjäytymisen ennaltaehkäisyä ja että metropolialuuen kasvu suuremmaksi ja yhtenäisemmäksi tuo työtä ja edullisempaa asumista. Myös palveluita on uskallettava uudistaa rohkeasti. Kaikkien julkisten palveluiden pitäisi 2010-luvulla liikkua mukana taskussa, muutaman painalluksen päässä.

Huomaan, että taloustieteilijä herää usein sisälläni valtuuston kokouksissa. Rahaa on aina vähemmän kuin hyviä ideoita. Siksi yhteisten varojen käytössä pitää kiinnittää erityistä huomiota toimenpiteiden vaikuttavuuteen. Emme autolla ajaessakaan ole kiinnostuneita tankatun polttoaineen määrästä, vaan määränpäästä ja matkasta, johon tankki riittää. Hyvä poliitikko virittää ensin konetta vähäruokaiseksi ja muuttaa ajotapaa taloudellisemmaksi, ja vasta viimeisenä keinona pyytää kuntalaisilta lisää bensarahaa.

Lue lisää näkemyksistäni kuntavaalit2017 sivulta. Tai ota yhteyttä!

Sakari Rokkanen

Sakari Rokkanen

Kaupunginvaltuutettu, valtuustoryhmän pj. ja kaupunginhallituksen jäsen. HSL:n hallituksen jäsen ja HUS:n hallituksen varajäsen

  • VTK (taloustiede), gradua työstävä tuleva ekonomisti
  • Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittinen sihteeri

Muuta:

  • Harrastuksina pesäpallo ja muu kuntoliikunta
  • Reservinupseeri (kurssi 239 Viima)
  • Tikkurilan lukion alumni ja entinen nuvan pj. 
  • Kirkkovaltuutettu

Sakarista sanottua

Sari Multala

Sari Multala

Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu

”Sakari on älykäs, tehokas ja tekee töitä ripeästi. Päättäjänä Sakari perehtyy asioihin hyvin ennen mielipiteensä muodostamista. Sakarilla on vahvat perustellut mielipiteet, joita hän on kuitenkin valmis uuden tiedon valossa muuttamaan. Sakarilla on arvot kohdallaan ja hänellä on politiikassa tarvittavaa sosiaalista pelisilmää.”

Petri Pitkäranta

Petri Pitkäranta

Toimitusjohtaja

”Kannatan Sakarin tavoitetta metropolikaupungista ja uskon hänen olevan juuri oikea henkilö ajamaan asiaa. Metropoli ja keskitetty maankäytön suunnittelu vahvistaisi alueen yrityksien kilpailukykyä. Maan taloudellisen veturialueen yhtenäisyys olisi kaikille eduksi.”

Jukka T. Salminen

Jukka T. Salminen

Apulaiskaupunginjohtaja, Vantaan sosiaali- ja terveystoimi

”Sakari on päättäjänä määrätietoinen ja asiat edellä kulkeva luotettava kumppani. Hän pystyy rakentavaan yhteistyöhön eri poliittisten ryhmien kanssa ja on ennen kaikkea vantaalaisten puolella asiassa kuin asiassa. Nuoresta iästään huolimatta Sakari hallitsee yhteiskunnallisen vaikuttamisen ja vie uudistukset loppuun asti. Hän on kiinnostunut niin lasten kuin vanhustenkin hyvinvoinnista.”

Henrik Vuornos

Henrik Vuornos

Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkäsen erityisavustaja, Espoon nuorin valtuutettu

”Kaupunginvaltuuston nuorimpana jäsenenä ei välttämättä aina ole helppoa. Usein saa tehdä kaksin verroin työtä ja perehtyä asioihin muita huolellisemmin. Sakari on ahkeralla tekemisellä ja kovalla osaamisella nostanut itsensä vantaalaisten kuntapäättäjien eturintamaan. Päättäväisestä ja pitkäjänteisestä työstä tuttua Sakkea on helppo suositella jatkokaudelle!”

Daniel Sazonov

Daniel Sazonov

Kokoomusnuorten pj.

”Olen ihaillut tapaa, jolla Sakari on ottanut Vantaan kuntapolitiikan haltuun kaupungin nuorimpana valtuutettuna. Hän on taitava poliitikko, todellinen vastuunkantaja ja tinkimätön joukkuepelaaja. Samaan aikaan Sakke on loistotyyppi, jolla on jalat tiukasti maassa. Jos äänestäisin Vantaalla, Sakke olisi ehdottomasti valintani valtuustoon.”

Jaana Koivula

Jaana Koivula

Apulaisrehtori, Simonkallion koulu

Mielestäni on välttämätöntä, että päättäjät tutustuvat ruohonjuuritason työhön kunnissa. Vasta sitä kautta näkemys arjen työstä välittyy riittävän selkeästi. Sakari on työtä pelkäämätön nuori mies. Hän ei pelkää kääriä hihojaan, oli sitten kyseessä koulunkäyntiavustajan tai opettajan sijaistaminen; mikään työ ei ole toista arvottomampaa. Olen nähnyt Sakarin työn touhussa koulussa ja opin tuntemaan hänet joustavana, kaikkia arvostavana tiimityöntekijänä. Minkä Sakari lupaa hoitaa, hän todella hoitaa – yleensä vähän enemmänkin.