Kuka Sakari?

Olen Sakari Rokkanen, toisen kauden kaupunginvaltuutettu ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Vantaalta. Katson myös kaupungin talouden perään kaupunginhallituksessa ja rakennan parempaa joukkoliikennettä koko seudulle HSL:n hallituksessa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri, ja työskentelen ekonomistina Suomen Vuokranantajilla. Tutkin työkseni kaupunkien ja vuokramarkkinoiden kehitystä, mikä tukee myös paremman kotikaupungin rakentamista Vantaalla.

Sytyn erityisesti talous-, asunto- ja kaupunkipolitiikasta. Olen aiemmin työskennellyt Kokoomuksen eduskuntaryhmässä asiantuntijana vastuullani nämä politiikkalohkot.

Olen sinivihreä liberaali, jolle vapaus, vastuullisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Politiikassa olen mukana turvatakseni näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä.

Vapaus tarkoittaa minulle kaupunkia, jossa jokainen voi olla oma itsensä. Minun Vantaani on suvaitsevainen. Yrittäjän poikana vapaus merkitsee minulle myös kaupunkia, jossa on hyvät edellytykset yrittää ja toteuttaa itseään. Laadukkaan koulutuksen ja kasvatuksen on tarjottava kaikille tasa-arvoiset mahdollisuudet tavoitella omia unelmiaan.

Peräänkuulutan vastuullisuutta sekä talous- että ilmastopolitiikassa. Hyvinvoiva Suomi ja elinkelpoinen maapallo pitää turvata myös tuleville sukupolville. Olen urbaani poliitikko, joka ei arastele seistä kaupunkilaisten asialla.

Haluan tehdä politiikka ratkaisukeskeisesti ja tietopohjaisesti. Monimutkaiset ongelmat eivät ratkea voivottelulla tai populistisilla poppakonsteilla. Päätöksiä tulee tehdä faktapohjalta ja tosiasiat tunnustaen. Talouden tai ilmaston asettamat realiteetit eivät ole mielipidekysymys. Asioista voi olla erimieltä myös rakentavasti ja toisia kunnioittaen. Politiikka on minulle ennen kaikkea yhteispeliä.

Olen syntyperäinen vantaalainen, joka asuu Tikkurilassa ja on kotoisin Päiväkummusta. Voit törmätä minuun arkiaamuisin junassa, pesäpallotreeneissä Martinlaakson kentällä tai lenkillä puolisoni ja italianvinttikoiramme Alfonson kanssa.

Ole rohkeasti yhteydessä 😉

Sakari

Sakari Rokkanen

  • Koulutus: VTM (taloustiede), Helsingin yliopisto
  • Työ: Ekonomisti, Suomen Vuokranantajat
  • Koti: Asuu Tikkurilassa, kotoisin Päiväkummusta ja syntynyt Koivukylässä vuonna 1991.
  • Muuta: Reservin vänrikki, Tikkurilan lukion alumni

Nykyiset luottamustoimet:

  • Toisen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalla, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
  • Kaupunginhallituksen jäsen
  • HSL:n hallituksen jäsen
  • HUS:n hallituksen varajäsen 

Sakarista sanottua

Sari Multala

Sari Multala

Kansanedustaja, Kaupunginhallitusen pj. Vantaalla

“Sakari on älykäs, ja päättäjänä hän perehtyy asioihin hyvin ennen mielipiteensä muodostamista. Sakarilla on vahvat perustellut mielipiteet, joita hän on kuitenkin valmis uuden tiedon valossa muuttamaan. Sakarilla on arvot kohdallaan ja hänellä on politiikassa tarvittavaa sosiaalista pelisilmää.”

Juhana Vartiainen

Juhana Vartiainen

Kansanedustaja, Taloustietelijä

”Sakari on kotiläksynsä tekevä huolellinen maailmanparantaja, jolla on mukana sekä lämmin sydän että viileänpätevä talousjärki.”

Maria Erkheikki-Kurtti

Maria Erkheikki-Kurtti

Asiakkuusjohtaja

“Sakari on lämminhenkinen poliitikko, jota on helppo lähestyä. Hänellä on tietoa ja taitoa uudistaa yhteiskuntaamme. Sakari on asioihin perehtynyt vastuunkantaja.  Perheenäitinä äänestän Sakaria, jotta lapseni voisi myös tulevaisuudessa elää hyvinvoivassa ja turvallisessa Suomessa ja Vantaalla.”

Petri Pitkäranta

Petri Pitkäranta

Toimitusjohtaja

“Sakari on talouden ja politiikan asiantuntija, joka ymmärtää kannustavan verotuksen ja sujuvan sääntelyn merkityksen yritysten kilpailukyvylle. Arvostan Sakarin vastuullista ja johdonmukaista tapaa tehdä politiikkaa tiukasti asiapohjalta ja faktoihin nojaten.”