Valitse sivu

Kuka Sakari?

Olen Sakari Rokkanen, ekonomisti, kokoomuksen eduskuntavaaliehdokas Uudeltamaalta ja valtuustoryhmän puheenjohtaja Vantaalta. Toimin myös puheenjohtana kokoomuksen talouspolitiikan verkostossa, ja kehitän seudun joukkoliikennettä HSL:n hallituksessa sekä terveyspalveita Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani taloustiede. Tällä hetkellä työskentelen ekonomistina Suomen Vuokranantajilla. Eduskunta tuli tutuksi aiemmassa työssäni kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspolitiikan asiantuntijana.

Olen sinivihreä liberaali, jolle vapaus, vastuullisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Politiikassa olen mukana turvatakseni näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä.

Peräänkuulutan vastuullisuutta sekä talous- että ilmastopolitiikassa. Hyvinvoiva Suomi ja elinkelpoinen maapallo pitää turvata myös tuleville sukupolville. Olen urbaani poliitikko, joka ei arastele seistä uusmaalaisten asialla.

Haluan tehdä politiikka ratkaisukeskeisesti ja tietopohjaisesti. Monimutkaiset ongelmat eivät ratkea voivottelulla tai populistisilla poppakonsteilla. Päätöksiä tulee tehdä faktapohjalta ja tosiasiat tunnustaen. Talouden tai ilmaston asettamat realiteetit eivät ole mielipidekysymys.

Asioista voi olla erimieltä myös rakentavasti ja toisia kunnioittaen. Politiikka on minulle ennen kaikkea yhteispeliä.

Ole rohkeasti yhteydessä 😉

Sakari

Sakari Rokkanen

  • Koulutus: VTM (taloustiede), Helsingin yliopisto
  • Työ: Ekonomisti, Suomen Vuokranantajat
  • Koti: Vantaan Tikkurilassa
  • Perhe: Puoliso ja italianvinttikoira Alfonso
  • Vapaa-aika: Harjoittelu maratonille
  • Muuta: Reservin vänrikki

Nykyiset luottamustoimet:

  • Kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalla, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
  • Kaupunginhallituksen jäsen
  • HSL:n hallituksen jäsen
  • Aluevaltuutettu ja aluehallituksen jäsen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. Lisäksi terveydenhuollon palvelut -jaoston puheenjohtaja.

Sakarista sanottua

Sari Multala

Sari Multala

Kansanedustaja, Kaupunginhallitusen pj. Vantaalla

“Sakari on älykäs, ja päättäjänä hän perehtyy asioihin hyvin ennen mielipiteensä muodostamista. Sakarilla on vahvat perustellut mielipiteet, joita hän on kuitenkin valmis uuden tiedon valossa muuttamaan. Sakarilla on arvot kohdallaan ja hänellä on politiikassa tarvittavaa sosiaalista pelisilmää.”

Juhana Vartiainen

Juhana Vartiainen

Helsingin pormestari

”Sakari on kotiläksynsä tekevä huolellinen maailmanparantaja, jolla on mukana sekä lämmin sydän että viileänpätevä talousjärki.”

Maria Erkheikki-Kurtti

Maria Erkheikki-Kurtti

Asiakkuusjohtaja

“Sakari on lämminhenkinen poliitikko, jota on helppo lähestyä. Hänellä on tietoa ja taitoa uudistaa yhteiskuntaamme. Sakari on asioihin perehtynyt vastuunkantaja.  Perheenäitinä äänestän Sakaria, jotta lapseni voisi myös tulevaisuudessa elää hyvinvoivassa ja turvallisessa Suomessa ja Vantaalla.”

Petri Pitkäranta

Petri Pitkäranta

Toimitusjohtaja

“Sakari on talouden ja politiikan asiantuntija, joka ymmärtää kannustavan verotuksen ja sujuvan sääntelyn merkityksen yritysten kilpailukyvylle. Arvostan Sakarin vastuullista ja johdonmukaista tapaa tehdä politiikkaa tiukasti asiapohjalta ja faktoihin nojaten.”