Valitse sivu

Kuka Sakari?

Olen Sakari Rokkanen, kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohta ja kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalta. Katson myös kaupungin talouden perään kaupunginhallituksessa ja rakennan parempaa joukkoliikennettä koko seudulle HSL:n hallituksessa.

 Aiemmin olen toiminut sosiaali- ja terveyslautakunnan varapuheenjohtajana sekä Husin hallituksen varajäsenenä ja olen perehtynyt hyvin sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämiseen kysymyksiin sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa.

Koulutukseltani olen valtiotieteiden maisteri pääaineenani taloustiede. Osana opintojani olen paneutunut myös terveystaloustieteeseen Kööpenhaminan yliopistossa. 

Työskentelen ekonomistina Suomen Vuokranantajilla. Olen aiemmin työskennellyt Kokoomuksen eduskuntaryhmässä talouspolitiikan asiantuntijana ja osallistunut myös sote-uudistuksen valmisteluun.

Olen sinivihreä liberaali, jolle vapaus, vastuullisuus ja mahdollisuuksien tasa-arvo ovat tärkeitä arvoja. Politiikassa olen mukana turvatakseni näiden arvojen toteutumisen myös käytännössä.

Peräänkuulutan vastuullisuutta sekä talous- että ilmastopolitiikassa. Hyvinvoiva Suomi ja elinkelpoinen maapallo pitää turvata myös tuleville sukupolville. Olen urbaani poliitikko, joka ei arastele seistä kaupunkilaisten asialla.

Haluan tehdä politiikka ratkaisukeskeisesti ja tietopohjaisesti. Monimutkaiset ongelmat eivät ratkea voivottelulla tai populistisilla poppakonsteilla. Päätöksiä tulee tehdä faktapohjalta ja tosiasiat tunnustaen. Talouden tai ilmaston asettamat realiteetit eivät ole mielipidekysymys. Asioista voi olla erimieltä myös rakentavasti ja toisia kunnioittaen. Politiikka on minulle ennen kaikkea yhteispeliä.

Olen syntyperäinen vantaalainen, joka asuu Tikkurilassa ja on kotoisin Päiväkummusta. Voit törmätä minuun arkiaamuisin junassa, pesäpallotreeneissä Martinlaakson kentällä tai lenkillä puolisoni ja italianvinttikoiramme Alfonson kanssa.

Ole rohkeasti yhteydessä 😉

Sakari

Sakari Rokkanen

  • Koulutus: VTM (taloustiede), Helsingin yliopisto
  • Työ: Ekonomisti, Suomen Vuokranantajat
  • Koti: Asuu Tikkurilassa, kotoisin Päiväkummusta ja syntynyt Koivukylässä vuonna 1991.
  • Muuta: Reservin vänrikki, Tikkurilan lukion alumni, ex-nuorisovaltuutettu

Nykyiset luottamustoimet:

  • Kolmannen kauden kaupunginvaltuutettu Vantaalla, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja
  • Kaupunginhallituksen jäsen
  • HSL:n hallituksen jäsen 

Sakarista sanottua

Sari Multala

Sari Multala

Kansanedustaja, Kaupunginhallitusen pj. Vantaalla

“Sakari on älykäs, ja päättäjänä hän perehtyy asioihin hyvin ennen mielipiteensä muodostamista. Sakarilla on vahvat perustellut mielipiteet, joita hän on kuitenkin valmis uuden tiedon valossa muuttamaan. Sakarilla on arvot kohdallaan ja hänellä on politiikassa tarvittavaa sosiaalista pelisilmää.”

Juhana Vartiainen

Juhana Vartiainen

Helsingin pormestari

”Sakari on kotiläksynsä tekevä huolellinen maailmanparantaja, jolla on mukana sekä lämmin sydän että viileänpätevä talousjärki.”

Maria Erkheikki-Kurtti

Maria Erkheikki-Kurtti

Asiakkuusjohtaja

“Sakari on lämminhenkinen poliitikko, jota on helppo lähestyä. Hänellä on tietoa ja taitoa uudistaa yhteiskuntaamme. Sakari on asioihin perehtynyt vastuunkantaja.  Perheenäitinä äänestän Sakaria, jotta lapseni voisi myös tulevaisuudessa elää hyvinvoivassa ja turvallisessa Suomessa ja Vantaalla.”

Petri Pitkäranta

Petri Pitkäranta

Toimitusjohtaja

“Sakari on talouden ja politiikan asiantuntija, joka ymmärtää kannustavan verotuksen ja sujuvan sääntelyn merkityksen yritysten kilpailukyvylle. Arvostan Sakarin vastuullista ja johdonmukaista tapaa tehdä politiikkaa tiukasti asiapohjalta ja faktoihin nojaten.”