Valitse sivu

Vantaalainen, vedä kotiinpäin!

Viime eduskuntavaaleissa Vantaalta valittiin kolme kansanedustajaa eduskuntaan. Espoosta Arkadianmäelle äänestettiin 17 edustajaa. Me vantaalaiset muodostamme viidenneksen kaikista uusmaalaisista äänestäjistä, mutta vain kymmenes edustajista on Vantaalta.

Eduskunnassa työskennellessä olen havainnut, että Vantaan ääni ei kuulu. Ensi vaalikaudella uusi eduskunta linjaa esimerkiksi suurien liikennehankkeiden prioriteettijärjestyksestä. Lähdetäänkö ensin liikkeelle parantamalla Vantaalle tärkeää ruuhkaista päärataa vai vetääkö pidemmän korren Espoon läpi kulkeva nopeampi junayhteys Turkuun? Päätöksellä on vaikutuksia Vantaan elinvoimaan sekä vantaalaisten arkisten lähijunamatkojen sujuvuuteen ja aikataulussa pysymiseen.

Eduskuntaan tarvitaan vahvoja kaupunkien puolustajia. Edustajia jotka tuovat politiikkaan kaupunkilaisjärkeä ja puolustavat kaupunkilaisille tärkeitä asioita, kuten sujuvaa joukkoliikennettä ja järkevän hintaista asumista. Me vantaalaiset rahoitamme kymmenillä miljoonilla euroilla muiden Suomen kuntien menoja tilanteessa, jossa joudumme itse ottamaan nopean kasvun vuoksi velkaa. Valtionosuusjärjestelmä ei huomio kasvavien kaupunkien tarpeita.

Vantaalainen, nyt vaaleissa sinulla on mahdollisuus vaikuttaa antamalla äänesi uudelle vantaalaiselle kansanedustajalle. Ehdokkaalle, joka tuntee hyvin sekä Vantaan että eduskunnan. Olen ollut kuusi vuotta Vantaalla kaupunginvaltuustossa, ja edellisistä kuntavaaleista saakka vetänyt kokoomuksen valtuustoryhmää ryhmän puheenjohtajana. Työskentelen eduskunnassa Kokoomuksen eduskuntaryhmän talouspoliittisena asiantuntijana ja autan työkseni kansanedustajia ja ministereitä talouden, verotuksen ja yrittäjyyden kysymyksissä. Olen sähköpostiosoitetta myöten valmis aloittamaan heti vaalisunnuntain jälkeen vantaalaisten edunvalvonnan, jos sinä vantaalainen annat vaaleissa minulle luottamuksesi!

Sakari Rokkanen

Lue lisää minusta: https://www.sakarirokkanen.fi/sakari/